divendres, 22 de març del 2013

ARCANUS (L'Ula mou el món)


AUTORA: Care Santos


TÍTOL: ARCANUS
                 L'ULA MOU EL MÓN


Hi havia una vegada un circ amb un pallasso (Vladi), un cuiner (Nab) i una trapezista (Marta), que treballaven amb 9 nens de 10 i 13 anys que tenien poders i eren un grup que es deien Arcanus.

Un dia, en Nab i la Marta van anunciar a tothom que es casaven i que havien adoptat una filla que es deia Ula. Tothom es va posar molt content. Després d'unes quantes hores, la Marta i en Nab estaven molt preocupats perquè l’Ula no sortia de la seva habitació i estava molt trista. Llavors, els Arcanus van decidir espiar-la per veure què li passava. El més jove, l’Ekki, va haver d’espiar-la a la nit perquè podia veure-hi en la foscor, com els gats.  Al principi va ser molt avorrit perquè l’Ula estava dormint,  però després va veure que la nena es despertava i va agafar una cullera, la cullera va començar  a flotar i es va enrotllar. L’Ekki es va espantar molt. De sobte, va sentir un soroll al bosc del costat i se'n va anar a veure el que passava. L‘Ekki es va entrebancar  i es va dormir perquè estava molt cansat.

Al matí següent, l’Ekki es va despertar confós i se'n va anar amb el seu grup. Havia d'anar a classe i arribava tard. La professora va preguntar on era l'Ula. En Maddox i en Wictor, dos malabaristes, van anar a buscar-la a la seva habitació, però l'Ula no va voler sortir. La següent nit, l'Ekki va sentir el mateix soroll de l'altra nit i una altra vegada se’n va anar  cap al bosc, i va veure un unicorn! Va jugar amb ell tota la nit .

Al matí ell i els Arcanus no torbaven a l'Ula. La Nebbit, que és telepàtica, busca a l’Ula per la ciutat amb la seva ment. La troba, però la veu travessant un portal i també veu l’Heuria i l’Aika que l’estan espiant. De sobte, surten dues màquines amb forma de mosquits, o alguna cosa semblant, i comencen a perseguir a l’Heuria i l’Aika, però al final aconsegueixen escapar-se.

La següent nit l’Ekki se’n va anar a jugar amb l’unicorn però es trobava amb molts éssers fastigosos que volien matar l’unicorn, el posaven en una capsa molt gran enganxada a un helicòpter i l’Ekki, sense pensar-s’ho dues vegades, saltava a la capsa i se’n va anar amb l’unicorn. Quan van obrir les portes a prop del terra, l’unicorn va sortir amb l’Ekki a sobre i es van escapar. Van parar a un arbre i de seguida l’arbre es va obrir, l’Ekki confós es va ficar dins l’arbre i va començar a baixar. Es va trobar a un lloc ple de miralls i dins els miralls hi havia portes. Una veu forta li va fer una pregunta i l’Ekki confós la va contestar bé. Va escollir una porta i la va obrir, llavors la veu va preguntar-li  pel llibre de la biblioteca submergida i com que l’Ekki no el tenia, no va poder obrir la porta.

Mentrestant, els Arcanus volien trobar un llibre per entrar a la biblioteca submergida que no saben on és. Aquella tarda, es van trobar un home amb el llibre que necessitaven i ell va dir que el podien comprar per 4.000.000 euros. Com que no tenien tants diners van decidir esperar per l’actuació del circ a veure quants diners guanyaven.

L’actuació va ser un èxit i van guanyar molts diners. L’Aika i l’Heuria van anar a buscar el senyor per comprar el llibre però el senyor els hi va dir que l’Ula l’havia comprat . Les noies, molt enfadades, van anar a buscar l’Ula .Van veure dos guàrdies d’en Mahgul (un senyor molt dolent) sobre la caravana de l’Ula i en Mahgul ofegant l’Ula amb el llibre de la biblioteca submergida a la mà. L’Heuria i l’Aika van atacar en Mahgul i se’n van anar amb l’Ula i el llibre. Tot el grup es va ajuntar, però les seves mascotes se n’anaven cap a un riu i els Arcanus i l’Ula els van perseguir. Van trobar l’Ekki i la biblioteca submergida!

Però per mala sort, el grup no va poder entrar a la biblioteca perquè l’Aika es va deixar el llibre al costat de la font. Els Arcanus i l’Ula van sortir de l’habitació dels miralls i es van trobar una carta que explicava l’aventura de l’Ekki amb l’unicorn i que l’unicorn era de l’Ula però que en Mahgul l’havia convençut que en Nab i la Marta, els seus pares adoptius, l’havien matat, també explicaven que l’Ula tenia poders màgics i que canviaria l’amagatall de la biblioteca submergida.

L’Ula va perdonar a tothom i la van afegir al grup Arcanus. En Maddox va preguntar-li a l’Aika si volia ser la seva nòvia i ella va dir que sí.
FI!!


Andrea Copeland Sánchez